Изследователи от Националния университет на Сингапур установиха, че пиенето на

...
Изследователи от Националния университет на Сингапур установиха, че пиенето на
Коментари Харесай

Учени откриха, че кафето пази младите майки от коварна болес...

Изследователи от Националния университет на Сингапур откриха, че пиенето на кафе може да понижи риска от развиване на диабет вид 2 при дами, които имат гестационен диабет по време на бременност. Изследването е оповестено в American Journal of Clinical Nutrition.

Изследователите са наблюдавали повече от 4500 дами с гестационен диабет (състояние на нараснала кръвна захар по време на бременност) в продължение на 25 години. По-рано беше потвърдено, че дамите с сходна диагноза са 10 пъти по-склонни да развият диабет вид 2, в сравнение с междинната жена.

В съпоставяне с тези, които не пият кафе, дамите, които пият 4 или повече чаши дневно след бременност, са имали 53% по-нисък риск от развиване на диабет вид 2. Участниците, които пият 2-3 чаши, понижават риска със 17%, до момента в който тези, които пият 1 чаша кафе дневно или го пият понякога, понижават риска с 10%.

Авторите на работата допускат, че този резултат на кафето може да бъде обвързван със наличието на полифеноли в него. Те също се намират в дребни количества в някои храни, в това число плодове, зеленчуци, ядки, масла и пълнозърнести храни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР