Изследователи от Microsoft, заедно с учени от университета Браун, както

...
Изследователи от Microsoft, заедно с учени от университета Браун, както
Коментари Харесай

Учени: Законите на физиката може да се променят

Изследователи от Microsoft, дружно с учени от университета Браун, както и научният съветник от кино лентата „ Бръчка във времето “ на Дисни считат, че законите на физиката може да се трансформират постепенно, усложнявайки устрема ни да разберем космоса.

Popular Mechanics разгласява дълготрайно пояснение за публикация, озаглавена „ The Autodidactic Universe “. В нея екипът аргументира тази странна догадка.

„ Автодидактикът “ е някой, който учи без ментор или преподавател, а съгласно новата доктрина такава е самата Вселена.

„ Питаме дали може да има механизъм, вплетен в тъканта на естествения свят, посредством който Вселената би могла да научи своите закони “, пишат създателите в публикацията, която към момента не е рецензирана.

С течение на времето, съгласно теорията, Вселената е търсила непоклатимост. PopMech също прави паралели с еволюцията на животните. Вече няма трилобити или динозаври, само че котките и кучетата са оживели, тъй като са се приспособили към околната среда към тях – и космосът може да е направил същото.

В една ранна версия на Вселената, да вземем за пример, законите на Нютон за гравитацията може да не са били правилни.

„ С течение на времето тази система ще се самообучи и ще зародят някои фундаментални закони. Това е тезата на публикацията “, споделя Джана Левин, професор по физика и астрономия в Барнард Колидж на Колумбийския университет.

„ Ако Вселената може да пресмята с даден набор от логаритми, тогава може би може да направи същото нещо, което виждаме в изкуствения разсъдък, където имате самообучаващи се системи, които сами се учат на нови правила. И под правила в космологията имаме поради законите на физиката “, добавя Левин.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР