Изравнилият с 13-ата си титла на Ролан Гарос рекорда на

...
Изравнилият с 13-ата си титла на Ролан Гарос рекорда на
Коментари Харесай

Надал с ласкави думи за Федерер и интересно разкритие

Изравнилият с 13-ата си купа на " Ролан Гарос " върха на Роджър Федерер от 20 трофея от " Големия шлем " испански първенец Рафаел Надал дефинира швейцарския си противник като " един от най-великите мъже в историята на спорта ". Надал съобщи още, че за него 39-годишният Федерер е другар.

" Роджър Федерер е един от най-великите мъже в историята на спорта. Той е другар. Той е моят огромен противник и това е било от изгода и за двама ни, както и за тениса. В някои неща си приличаме: ценим спокойствието, фамилията. В други връзки сме разнообразни ", показа пред " Кориере каузи Сера " Надал.

Според разнообразни спекулации и клюки двамата са се сближили, откакто швейцапецът е гостувал на испанеца в тенис академията на Надал в Майорка през 2016 година. Рафа обаче отхвърли тази доктрина. " Нищо не се промени, тъй като към този момент бяхме построили положителни връзки. В противоположен случай той в никакъв случай не би пристигнал ", изясни Надал.



Пред италианското издание Надал си напомни, че е плакал отцаяно в продължение на час и половина след трагичната си загуба от Федерер на финала на " Уимбълдън " през 2007 година. Испанецът се върна и към финала на Australian Open през 2014 година, когато губи от различен швейцарец - Стан Вавринка. " Плачех от болежка, когато си контузих гърба, откакто бях спечелил първия сет. Загубих, само че доиграх мача, тъй като на край на шампионат от " Големия шлем " не се отказваш ", показа Надал.

Може би най-интересната част от изявлението на Надал за италианското издание е тази, в която той разкрива, че след спечелването на първата си купа от " Големия шлем " - " Ролан Гарос 2005 ", са му споделили, че поради дисторция на лявото ходило той може в никакъв случай повече да не играе тенис.

" Бях на 19, преди малко бях спечелил първия си " Ролан Гарос ", когато ми споделиха, че повече няма да мога да играя поради дисторция в левия ми крайник. Болката беше толкоз мощна, че се самотренирах да блъскам топката, седнал на стол в средата на полето. Възстанових се с помощта на специфична стелка, която промени позицията на стъпалото, само че докара до инфектиране на колената ми ", разкри 34-годишният тенисист.

Играещият с лява ръка първенец показа още, че се е научил да преодолява компликациите с положителна настройка. " С позитивно мислене, с трансформиране на крехкостта на тялото в психическа мощ. Рано или късно нещата ще се наредят. Трябва да сме подготвени да се съпротивляваме, тъй като няма различен излаз ", сподели Надал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР