Израил Адесаня си върна титлата на UFC в лека категория

...
Израил Адесаня си върна титлата на UFC в лека категория
Коментари Харесай

Адесаня си отмъсти на Перейра на UFC 287 и отново е шампион

Израил Адесаня си върна купата на UFC в лека категория след възмездие против Алекс Перейра на галавечерта UFC 287 в Маями.

Нигериецът нокаутира съперника си в 4:21 минута на втория рунд и взе реванш за провалянето през ноември предходната година, а и реализира първи триумф над бразилеца. Двамата имаха история отпреди ММА и Перейра два пъти беше надвивал съперника си по разпоредбите на кикбокса (веднъж с нокаут и един път с решение).

В първия рунд двамата залагаха повече на кикове, а Адесаня се стараеше да бъде по-техничен в осъществяванията си, до момента в който Перейра изчакваше миг да употребява силата си. Във втората част обаче експанзията се увеличи и първенецът притисна кандидата наоколо до клетката, само че беше осъден с две поредни десни крошета и още един десен удар вид чук. Перейра беше в същинска неволя и реферът в осмоъгълника Дан Миралиота му се притече на помощ, с цел да маркира края на борбата.

33-годишният Адесаня още веднъж е първенецът в дивизията и завоюва 8-мата от 10-те си борба в UFC, а загубата е първа в ММА за Перейра, който се отдаде на смесените бойни изкуства напълно през 2020-а, само че другояче професионалният му дебют е 2015-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР