Израелското правителство одобри затварянето на бюрото на катарския канал Al

...
Израелското правителство одобри затварянето на бюрото на катарския канал Al
Коментари Харесай

Израел затваря бюрото на катарарския канал Al Jazeera, намиращо се в страната

Израелското държавно управление утвърди затварянето на бюрото на катарския канал Al Jazeera, намиращо се в страната. Това заяви на 20 октомври радиостанцията на израелската войска Galei IDF.

„ Правителството утвърждава затварянето на канала Ал-Джазира в Израел “, се споделя на страницата на радиото в обществената мрежа X (бивш Twitter).

Инициативата за закриване на бюрото на канала беше показана на 15 октомври от ръководителя на израелското министерство на връзките Шломо Кархи. По това време той сподели, че Ал Джазира „ е канал за разпространяване на подстрекаване и агитация на Хамас “.

По-късно израелската радиостанция Кан заяви за поддръжка на тази мярка в Генералния щаб, Министерството на защитата и израелското външно министерство. Беше маркирано, че предлагането е подкрепено и от израелската разследваща работа Мосад, защото кореспонденти на канала разкриват местоположението на израелските отбранителни сили (IDF). В същото време, съгласно Кан, израелската обща работа за сигурност е заела по-сдържана позиция, само че не е срещу затварянето на бюрото на Ал-Джазира.

На 13 октомври телевизионният канал Al Manar заяви, че публицист от Reuters е бил погубен по време на израелски обстрел на ливанска територия. Според канала кола, пренасяща публицисти от няколко осведомителни организации и снимачен екип от канала Ал-Джазира, е била обстрелвана в граничния район Алма ал-Шааб в южната част на страната. По-късно същия ден организацията удостовери гибелта на собствен публицист. То разяснява, че починалият, видеооператорът Исам Абдала, е бил част от екипа на Ройтерс в Южен Ливан, който е осигурявал видеокомуникации онлайн.

Британският The Sun на собствен ред заяви, че броят на ранените при обстрела кореспонденти е шестима. Сред тях са чиновниците на Ал Джазира Ели Брахия и Кармен Джухадар, както и двама други публицисти на Ройтерс, Таер Ал-Судани и Махер Назех. Журналистите се насочиха към зоната на обстрела на бдителен пункт на ливански военнослужещи, за което по-рано оповестиха от пресслужбата на ливанската войска.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР