Израелското правителство одобри днес закон, разрешаващ износа на медицински канабис.

...
Израелското правителство одобри днес закон, разрешаващ износа на медицински канабис.
Коментари Харесай

Израел разрешава износа на медицински канабис

Израелското държавно управление утвърди през днешния ден закон, разрешаващ износа на медицински канабис. Очаква се това да усили държавните доходи и да подтиква земеделския бранш макар рецензиите, че може да докара до усилване на използването на марихуана за развлекателни цели, съобщи Ройтерс.



Законът, подсилен от Народното събрание предишния месец, разрешава на компании, получили утвърждение от здравния регулатор и полицията, да изнасят медицински канабис за страни, където използването му е легална. Според израелски медии износът ще стартира след девет месеца.

Някои депутати се пробваха да блокират законодателството, опасявайки се, че засилено развъждане на канабис може да докара до повече опиати по улиците.

Израелските компании, възползващи се от удобния климат и експертните знания в медицинските и аграрни технологии, са измежду най-големите международни производители на медицински канабис.

Според оценки на държавното управление износът на марихуана може да усили данъчните доходи с 1 милиарда шекела (273 млн. долара). Законът в същото време постанова строги ограничавания за експортьорите и планува затвор и тежки санкции за нарушавания.-->

Осем компании в Израел отглеждат канабис, като доста от тях са разкрили ферми в чужбина, с цел да имат достъп до интернационалния пазар.

Десетки компании желаеха от управляващите позволение за експорт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР