Израелско изследване, проведено върху малък брой жени, установи, че антитела

...
Израелско изследване, проведено върху малък брой жени, установи, че антитела
Коментари Харесай

Изследване: В кърмата на ваксинираните майки има антитела

 Израелско проучване, извършено върху дребен брой дами, откри, че антитела се съдържат в майчиното им мляко след имунизиране, заяви " Таймс ъф Израел ", като цитира информация на публичната телевизия.

Десет кърмещи майки, които работят в болница " Ичилов " в Тел Авив и били имунизирани, се съгласили проби от кърмата им да бъдат изследвани за антитела. Във всички проби били открити антитела против ковид още след първата доза, като равнищата на антителата се повишили седмица след приема на втората доза.

Учените открили, че образуването на антитела в майчиното мляко и в кръвта е синхронизирано и че антителата в млякото могат да обезвреждат и блокират свързването на вируса с рецепторите на клетките, което е основно за способността на имунизациите да предотвратяват болестта COVID-19.

Проф. Ариел Мани, един от ръководителите на проучването, извършено взаимно с университета на Тел Авив, сподели пред публичната телевизия, че резултатите са задоволително значими, с цел да се удостовери смисъла от ваксинирането на кърмещите дами с вярата, че това ще помогне за отбраната на децата им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР