Израелският президент Ицхак Херцог днес официално връчи мандата за съставяне

...
Израелският президент Ицхак Херцог днес официално връчи мандата за съставяне
Коментари Харесай

Израелският президент връчи мандат за съставяне на правителство на бившия премиер Бенямин Нетаняху

Израелският президент Ицхак Херцог през днешния ден публично връчи мандата за сформиране на държавно управление на някогашния министър председател Бенямин Нетаняху, с което дългогодишният водач още веднъж се връща на власт, съобщи Асошиейтед прес. Очаква се Нетаняху да сформира най-дясната коалиция в историята на Израел. 
 
Изборите, които се състояха по-рано този месец, завършиха с ясна победа за Нетаняху и неговите ултраортодоксални и ултранационалистически настроени съдружници. Това постави завършек на просъществувалия за малко кабинет, в който влизаха министри с разнообразни идеологически разбирания и който предходната година в профил Нетаняху след 12 години отпред на държавното управление.
 
Въпреки че политическите пазарлъци започнаха незабавно след потвърждаването на изборните резултати, откакто през днешния ден публично получи мандат, Нетаняху ще би трябвало да завърши консултациите с съдружните си сътрудници до шест седмици, отбелязва АП.
 
Съюзниците му нямат самообладание да вземат властта и настоящето държавно управление да си отиде допустимо най-бързо, тъй че израелският водач евентуално бързо ще завърши с договарянията. Но някои основни кресла, като тези на финансовия и военния министър, може да провокират разногласия и сътрудниците на Нетаняху може да се опитат да удължат диалозите, с цел да реализиран задачите си.
 
Нетаняху се завръща на власт, откакто в Израел за по-малко от четири години се състояха пет вота за парламент. Освен това той беше изправен пред съда по обвинявания в корупция. Очаква договарянията за сформиране на държавно управление да завършат със постоянна коалиция, която да разполага с 64 места в 120-членния Кнесет.
 
По време на днешната гала по връчване на мандата, Нетаняху съобщи, че новото държавно управление ще работи за сключването на мирни контракти сред еврейската страна и редица арабски страни, отбелязва ТАСС. По думите му това ще докара до привършване на израело-арабския спор и ще съставлява " предварителна стъпка " към слагането на край и на спора на Израел с палестинците. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР