Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли "моралните поучения" на турския президент

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли "моралните поучения" на турския президент
Коментари Харесай

Нетаняху към Ердоган: Не ме учи

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли "моралните поуки " на турския президент Реджеп Ердоган, който осъди дейностите на израелската войска, застреляла 16 палестинци при конфликти на границата с линията Газа, съобщи AFP.

В петък десетки хиляди палестинци се събраха покрай границата с Израел на митинги, които би трябвало да продължат шест седмици. В тях се упорства за правото на завръщане на палестинските бежанци, които са избягали или са били прогонени от домовете си във войната, последвала основаването на страната Израел през 1948 година

Най-малко 16 палестинци, които се доближили до граничните ограждения, са били убити от израелски бойци, а над 1400 са били ранени по данни на здравното министерство на линията Газа.



Ердоган упрекна Израел, че е направил "безчовечна офанзива ".

"Най-етичната войска в света няма за какво да получава морални уроци от този, който необмислено бомбардира цивилни от години ", отвърна Нетаняху в Тwitter без повече детайлности.

הצבא המוסרי בעולם לא יקבל הטפות מוסר ממי שבמשך שנים מפציץ אוכלוסיה אזרחית ללא אבחנה. כנראה שכך מציינים באנקרה את ה-1 באפריל.
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) 1 април 2018 година
Израелската войска съобщи, че е разкрила огън по протестиращи, които са замеряли бойците с камъни или коктейли "Молотов ", стреляли са по тях или са се пробвали да обхванат в Израел през граничните ограждения.

"Браво на нашите бойци. Израел работи твърдо и уверено в отбрана на своя суверенитет и сигурността на жителите си ", съобщи Нетаняху.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР