Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да отвърне силно на удара

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да отвърне силно на удара
Коментари Харесай

Нетаняху обеща военен отговор след ракетния обстрел от Ливан

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание да отвърне мощно на удара в отговор на ракетния обстрел от Ливан в четвъртък, заяви " Ройтерс ".

Нетаняху трябваше да се срещне с министри от своя кабинет по сигурността след най-голямата ракетна офанзива от Ливан от 2006 година, когато Израел води война с тежко въоръженото придвижване Хизбула.

В къси телевизионни забележки преди срещата той прикани за успокоение в Ал Акса, известна на евреите като Храмовия рид.

" Що се отнася до експанзията, ориентирана към нас от други фронтове - ние ще ударим нашите врагове и те ще заплащат цена за всеки акт на експанзия ", сподели той.

Припомняме, че израелската войска заяви, че 34 ракети са били изстреляни от Ливан в четвъртък, от които 25 са били прихванати от нейната противоракетна система " Железен купол ". Израелската кола за спешна помощ заяви, че един мъж е получил леки пострадвания.
 Израел упрекна Хамас за ракетите, изстреляни от Ливан
Израел упрекна Хамас за ракетите, изстреляни от Ливан

Израел обмисля всички благоприятни условия за отговор на офанзивите

Израел е изправен пред международен напън след полицейски набези в поредни нощи в комплекса на джамията Ал-Акса в Йерусалим по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, който тази година съответствува с еврейския празник Пасха, който стартира в сряда вечерта.

Никой не е поел отговорност за изстрелването на ракети, само че израелските управляващи хвърлиха виновността върху Хамас, ислямистката формация, която управлява линията Газа.

" Партията, която е изстреляла ракетите от Ливан, е Хамас в Ливан ", сподели представител на израелската войска в туит.

Експерти по сигурността обаче споделиха, че " Хизбула ", могъщата шиитска формация, която оказва помощ на главния зложелател на Израел Иран в района, би трябвало да е дала своето позволение.

" Не стреля " Хизбула ". само че е мъчно да се повярва, че " Хизбула " не е знаела за това ", сподели в Туитър Тамир Хейман, някогашен началник на израелското военно разузнаване.

Ръководителят на Хамас Исмаил Хания беше на посещаване в Ливан, само че нямаше неотложен коментар от групата.

Също по този начин няма неотложен коментар от страна на ливанската войска или " Хизбула ". По-рано в четвъртък, преди ракетите да бъдат изстреляни, почитан чиновник на Хизбула Хашем Сафиедин сподели, че всяко посягане против Ал-Акса " ще възпламени целия район ".
 Над 30 ракети, изстреляни от Ливан към Израел Обновена
Над 30 ракети, изстреляни от Ливан към Израел

От тях са прихванати 25, а 5 са паднали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР