Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в понеделник, че ще остави

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в понеделник, че ще остави
Коментари Харесай

Нетаняху се отказа да уволнява министъра на отбраната, критикувал съдебната реформа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в понеделник, че ще остави министъра на защитата Йоав Галант на мястото си поради ескалиращата рецесия със сигурността.

Така той анулира решението за уволняване на министъра, което провокира митинги и провокира паника в чужбина.

Той сподели, че двамата са разрешили различията си за обществения апел на Галант предишния месец за прекъсване на държавния проект за реформиране на правосъдната система, пораждащ горчиви различия,.

Миналата седмица Нетаняху разгласи, че ще отсрочи уволнението. " Реших да загърбя нашите разлики ", сподели Нетаняху на конференция в понеделник.

 Срещу Срещу " неизбраните " съдии: за какво Нетаняху и част от Израел желаят промяната

Той сподели, че двамата са работили в тясно съдействие през последните две седмици.
Италиански екскурзиант беше погубен, а петима души бяха ранени при боричкане на кола в Тел Авив в петък часове откакто две сестри и майка им, израелски жители, бяха убити при пукотевица в окупирания Западен бряг. Атаките, след нощ на трансгранични удари в Газа и Ливан, способстваха за засиленото израелско-палестинско напрежение след нападенията на израелската полиция в йерусалимската джамия Ал-Акса тази седмица.
Напрежението заплашваше да се разшири, когато Израел отговори на залпа от ракети, като удари цели, свързани с ислямистката формация " Хамас " в Газа и Южен Ливан, само че боевете навлязоха в мъртвило в петък.

 Израел нанесе удари в Ливан и Газа след най-големия ракетен обстрел от 2006 година Израел нанесе удари в Ливан и Газа след най-големия ракетен обстрел от 2006 година

Проучване на публичното мнение в неделя от израелския Канал 13 News сподели, че партията на Нетаняху " Ликуд " ще загуби над една трета от местата си, в случай че изборите се проведат в този момент, а Нетаняху няма да успее да завоюва болшинство със своите твърдодесни съдружни сътрудници. " Не съм смутен от допитването ", сподели Нетаняху пред кореспонденти.

Премиерът сподели, че връзките със Съединените щати, които изглеждаха обтегнати поради плануваната от държавното управление промяна на правосъдната система, остават " по-силни от всеки път " и двете страни се радват на съдействие в региона на сигурността и разузнаването. Нетаняху също се спря на въпроса, че към момента не е поканен на публично посещаване в Белия дом в последния си мандат като министър-председател.

 Нетаняху отхвърли Нетаняху отхвърли " натиска " от Съединени американски щати за правосъдната промяна, Байдън изключи скоро да го предложения

" Ще има посещаване, не се тормозете ", сподели Нетаняху.

Правителството му сложи на пауза законодателството за главен ремонт, с цел да даде опция за полемики за компромис с опозиционните партии след седмици на национални митинги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР