Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес пръв в страната се ваксинира

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес пръв в страната се ваксинира
Коментари Харесай

Нетаняху първи в Израел се ваксинира срещу COVID-19, предаваха по телевизията

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху през днешния ден пръв в страната се имунизира против новия ковид с препарата на американската компания " Пфайзер ". Това стана в медицинския център на болничното заведение Тел ха Шомер в град Рамат Ган, покрай Тел Авив. Процедурата бе излъчена по държавния ефирен канал Кан, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Процедурата по имунизирането бе предадена директно, тъй че министър председателят да даде персонален образец и да подтикне необятната общност да се имунизира, заяви канцеларията на израелското държавно управление.

Нетаняху, който е на 71 години, сподели, че мисли за децата, които се грижат за родителите си, както и за внучетата, които желаят същинско гушкане от дядо си и баба си, а освен визии в Зум (Zoom), платформата за видеосрещи, която се употребява интензивно от началото на пандемията, означи Агенция Франс Прес.

Израел е поръчал над 14 милиона дози ваксини от лабораториите " Модерна " и " Пфайзер ".

Тази вечер министерството на опазването на здравето разгласи, че приключва политиката си на " зелени " страни, от които пътуващите не са длъжни да се подлагат на карантина при влизането в Израел.

От на следващия ден всички, които идват в Израел, ще би трябвало са слагат в изолираност за две седмици, в това число и израелците, които се завръщат от Обединените арабски емирства. Израелската страна възстановява наскоро връзките си с тази арабска страна и това докара до откриването на първите директни въздушни връзки сред Тел Авив и Дубай, напомня АФП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР