Израелският паспорт е един от най-разпространените втори паспорти сред милиардерите,

...
Израелският паспорт е един от най-разпространените втори паспорти сред милиардерите,
Коментари Харесай

Защо толкова много руски олигарси имат израелски паспорт?

Израелският паспорт е един от най-разпространените втори паспорти измежду милиардерите, родени в Русия, а репресиите против по този начин наречените стратегии за притежатели на " златен паспорт " в Европа значи, че той ще става все по-популярен измежду супербогатите, търсещи бързо бягство, написа уеб сайтът.

" Няма параграф в закона за връщане, който да не разрешава олигарсите от еврейски генезис да получат израелско поданство. "

Подобно на Бухман, много милиардери, родени в Русия, са се възползвали от " Закона за завръщането ", прочут още като " Алия ", който дава автоматизирано влизане и паспорт на всеки евреин или всеки, който може да потвърди, че има най-малко един дядо или баба от еврейски генезис, споделят от Forbes.
 Защо милионери от Хонконг аплайват за български паспорт?
Защо милионери от Хонконг аплайват за български паспорт?

След направените промени българската стратегия става най-хубавата в Европа за приемане на поданство

Според изследване на Forbes повече от 40% от 111-те милиардери, родени в Русия, имат най-малко още един паспорт (6% имат два или повече). Близо половината от 35-те глобени милиардери в Русия имат двойно поданство. След Кипър, където 15 милиардери имат поданство с помощта на към този момент несъществуващото поданство на страната, получаващо се с вложения (изискваха се най-малко 2 млн. евро) или " златен паспорт " - израелският паспорт е най-разпространеният втори паспорт измежду родените в Русия милиардери. Най-малко 11 имат подобен, засенчвайки Англия (5) и Малта (3), които са последващи.
 Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не
Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не

Отговорът е композиция от политически, стопански и геостратегически съображения

Войната в Украйна хвърли светлина върху програмата за поданство на Израел. Трима от най-известните глобени съветски милиардери-олигарси също са израелски жители: съоснователите на Alfa Bank Михаил Фридман и Герман Хан, и Роман Абрамович. Абрамович, който е притежател на футболния клуб Челси, е най-известният от тримата. Той натрупа благосъстоянието си посредством огромен дял в петролния колос " Сибнефт ", който през 2005г. продаде на съветския държавен " Газпром " за 13,1 милиарда $. Абрамович, който получи израелски паспорт през 2018 година, беше видян във ВИП салон на интернационалното летище на Израел през март, дни откакто беше глобен от държавното управление на Обединеното кралство (той също беше глобен от Европейски Съюз, Канада, Австралия и Швейцария). Израел значително остана безпристрастен в спора, макар че приютява хиляди украински бежанци.
 Къде глобените олигарси реалокират активите си?
Къде глобените олигарси реалокират активите си?

Абрамович гледа към Турция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР