Израелският парламент даде окончателното си одобрение за закон, който да

...
Израелският парламент даде окончателното си одобрение за закон, който да
Коментари Харесай

Израел прие закон за износ на медицински канабис

Израелският парламент даде окончателното си утвърждение за закон, който да разреши износа на медицински канабис, което евентуално ще усили проходите в държавната хазна, оповестява " Ройтерс ".

Депутатите гласоподаваха в интерес на законопроекта, който към момента се нуждае от утвърждението на министрите на кабинета и премиера Бенямин Нетаняху.

Израелски компании, които се възползват от удобния климат и опит в региона на медицинските и селскостопанските технологии, са измежду най-големите производители на медицински канабис в света.

Министерствата на финансите и опазването на здравето правят оценка, че износът може да усили данъчните доходи с 234 млн. евро годишно.

Законопроектът за разрешаване на износа постанова строги разпореждания за експортьорите и заплашва с отнемане от независимост и тежки санкции за нарушавания.

В Израел съществуват осем компании за развъждане - доста от които са отварят на ферми в чужбина, с цел да стигнат до интернационалния пазар. Парламентът съобщи, че има десетки претенции от притежатели на предприятия, които чакат позволение.

Лицензите ще подлежат на утвърждение от израелското министерство на опазването на здравето и полицията.

Отделно, израелският регулатор на скъпи бумаги предизвести вложителите да вземат осведомени решения, когато влагат в възходящия брой обществено търгувани компании за канабис, като се има поради регулаторната неустановеност по целия свят.

Акциите на фирмите за канабис внезапно се покачиха по обед в Тел Авив. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР