Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща да се бори до победа

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща да се бори до победа
Коментари Харесай

Нетаняху решен Израел да се бори до победа в Газа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание да се " бори до победа " в Газа , оповестява " Ройтерс ".

С това алармира, че няма пауза в бомбардировките на неговата войска и предстоящото навлизане в анклава, откакто Хамас освободи двама американски заложници.

Ислямистката формация " Хамас " освободи в петък американките майка и щерка Джудит и Натали Раанан , които бяха отвлечени при офанзивата против Южен Израел на 7 октомври.

" Хамас " освободи двама американски заложници

За да опровергаят думи на президента Байдън, съобщи представител на групировката

Те бяха, че са били освободени, откогато въоръжените бойци нахлуха в Израел, убиха 1400 души, главно цивилни и взеха към 200 заложници.

" Двама от нашите отвлечени са вкъщи. Ние не се отхвърляме от напъните да върнем всички отвлечени и изчезнали хора, сподели Нетаняху в изказване, оповестено късно вечерта в петък. В същото време ще продължим да се борим до победа ", добави той.

на Газа за планувана сухопътна инвазия. Неговите бомбардировки над Газа са умъртвили минимум 4137 палестинци, в това число стотици деца, до момента в който повече от милион са били разселени, съгласно палестински чиновници.

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант, говорейки пред парламентарна комисия, сподели, че постигането на задачите на Израел няма да бъде бързо или елементарно.

" Ние ще свалим организацията " Хамас ". Ще унищожим нейната военна и управническа инфраструктура. Това е фаза, която няма да е лесна. Ще има цена ", сподели Галант.
 Израел се закани да заличи
Израел се закани да заличи " Хамас "

Новото държавно управление има за главен приоритет войната

Той добави, че последващата фаза ще бъде по-продължителна, само че е ориентирана към реализиране на " изцяло друга обстановка на сигурност " без опасност за Израел от Газа. " Това не е ден, не е седмица и за жалост не е месец ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР