Израелските военновъздушни сили удариха цели на Ислямски Джихад в Газа

...
Израелските военновъздушни сили удариха цели на Ислямски Джихад в Газа
Коментари Харесай

Израел удари цели в Газа, сирени звучат в Тел Авив

Израелските военновъздушни сили удариха цели на " Ислямски Джихад " в Газа за втори следващ ден  Най-малко един човек е погубен и един е ранен , оповестиха палестински медицински чиновници, представени от Ройтерс.

Палестинските екстремисти в анклава почнали да изстрелват ракети през границата, задействайки сирени в началото измежду граничните общности, само че скоро и в покрайнината на Тел Авив , на 60 км северно от Газа. Около 30% от жителите на израелските гранични общности са евакуирани като защитна мярка, оповестиха локалните управляващи пред радио " Кан ".

Палестинските ракети са били прихванати и обезвредени от израелската защитна система " Железен купол ". Няма информация за жертви в Израел , макар че локалните медии оповестиха, че на-малко една къща е бил ударена в град Сдерот.

Израелските военни оповестиха, че се пробват да ударят обектите, от които палестинците изстрелват ракети превантивно, като детонациите раздрусаха разнообразни точки, в това число това, което очевидци описаха като " подготвителен лагер " в северната част на Ивицата Газа и открита зона на юг.
 Двама починаха при нова израелска офанзива против линията Газа
Двама починаха при нова израелска офанзива против линията Газа

С тях броят на убитите набъбна до 15 души

" Нямаме желание да чакаме, до момента в който изстрелят своите ракети ", сподели израелският министър по сигурността Ави Дихтер пред радио " Кан " след възобновените удари по Газа в сряда.

" Съпротивата взема решение времето за отговор в сходство с тактиката и изчисленията си, тъй като виждаме, че отговорът би трябвало да подхожда на размера на закононарушението ", съобщи представителят на " Ислямски Джихад " Дауд Шехаб.

Нямаше неотложно вдишване на отговорност за ракетите в сряда. " Ислямски Джиххад " даде обещание да отмъсти за уадрите.

По-рано в сряда израелските сили убиха двама палестинци , които откриха огън по тях в Кабатия, в окупирания Западен бряг. " Ислямски джихад " разгласи, че двамата техни са членове.

В Газа предприятията и учебните заведения останаха затворени, Израел резервира затворени двата си търговски и пътнически контролно-пропускателни пункта палестинския анклав . Този ход ще спре влизането на артикули, гориво и филантропична помощ, както и пациенти, които се лекуват в лечебни заведения на Западния бряг и Израел.

Във вторник Израел, за които сподели, че са ориентирани против висши водачи на " Ислямски Джихад ", виновни за планирането на офанзиви против Израел. Най-малко 10 цивилни бяха убити при ударите, както и трима висши командири на палестинската формация.
 Газа изстреля ракети против Израел след гибелта на палестински деятел
Газа изстреля ракети против Израел след гибелта на палестински деятел

Хадер Аднан е умрял след 3 месеца гладна стачка в израелски затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР