Израелските военни се изтеглиха по-рано тази седмица от главната болница

...
Израелските военни се изтеглиха по-рано тази седмица от главната болница
Коментари Харесай

Хиляди се връщат в болница „Ал-Шифа“ след оттеглянето на Израел

Израелските военни се изтеглиха по-рано тази седмица от основната болница в Газа след двуседмично навлизане, оставяйки след себе си големи опустошения. Стотици хора се завърнаха в болница " Ал-Шифа " и покрайнините ѝ. Сред тях е и Басел ал-Хилу, гражданин на Газа, който по време на обсадата е изгубил седем души от фамилията му.
Те бяха в тази къща до нас. Съседната къща беше ударена от ракета. Те избягаха при съседите си, при фамилията на Джабр. Къщата беше ударена от F16. Бог ги отбрани и те съумяха да излязат от къщата, единствено с цел да бъдат ударени от удар от дрон. Седем от тях са починаха, а едвам четирима оцеляха.
Басил ал-Хилу, гражданин на Газа

Израелските военни от своя страна дефинираха обсадата на болница " Ал-Шифа " като едно от най-успешните дейности в съвсем шестмесечната война. Тя обаче се организира в миг на възходящо отчаяние в Израел. Десетки хиляди жители стачкуваха в огромните градове против министър-председателя Бенямин Нетаняху и държавното управление му, като настояха той да направи повече за връщането на десетките заложници, държани в Газа.
Аз съм тук дружно с хиляди хора, които показват против нашето държавно управление. Защото считаме, че имаме, държавно управление, което се провали в позицията си да пази Израел, а също и в метода, по който се отнася към хората, които бяха отвлечени и държани в Газа толкоз дълго време. И считаме, че скоро би трябвало да има избори и че нашият министър-председател не е подобаващ.
Гидеон Шурр, протестиращ

През последните седмици в северната част на Газа и в град Газа, където се намира " Ал-Шифа ", не е доставяна съвсем никаква помощ. Генералният шеф на Световната здравна организация, Тедрос Гебрейесус, дефинира изискванията като " изцяло безчовечен ". Припомняме, че през ноември израелските военни нахлуха за първи път в болничното заведение, откакто обявиха, че " Хамас " поддържа комплициран команден и надзорен център в и под комплекса. Те разкриха тунел, минаващ под болничното заведение, който водеше до няколко стаи, както и оръжия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР