Израелските военни обвиниха палестинската групировка Ислямски джихад за взрива в

...
Израелските военни обвиниха палестинската групировка Ислямски джихад за взрива в
Коментари Харесай

Израел твърди, че „Ислямски джихад“ е отговорен за смъртоносната атака срещу болницата в Газа

Израелските военни упрекнаха палестинската формация " Ислямски джихад " за гърмежа в болницат а в Ал Ахли.

Представител на армията разгласи, че залп от ракети са били изстреляни от Хамас към Израел в 18:15 локално време във вторник - преди детонацията в болничното заведение.

След това, в 18:59 " Палестински Ислямски джихад " е изстрелял бараж от към 10 ракети от близкото гробище

" Анализът на оперативните системи на ЦАХАЛ демонстрира, че от терористите в Газа е бил изстрелян залп от ракети, който е минал в непосредствена непосредственост до болничното заведение " Ал Ахли " в Газа по времето, когато тя е била изумена ", показва в изказване представител на Израелските сили за защита.
 
 Газа болница БГНЕС

" Разузнавателните данни от голям брой източници, с които разполагаме, сочат, че " Ислямски джихад " е виновен за неправилно изстреляната ракета, поразила болничното заведение в Газа ", се споделя още в изказването на военните.

" Хамас знае, че детонацията е породена от ракета на " Ислямския джихад ", само че стартира световна медийна акция , с цел да упрекна Израел ", съобщи Даниел Хагари, представител на Израелските отбранителни сили.

Според Ройтерс представител на " Ислямски джихад " е отрекъл израелските твърдени я, че групировката носи отговорност за удара против болничното заведение.

Говорител на здравното министерство в Газа разгласи по-рано, че стотици хора са починали при гърмежа в болница в град Газа във вторник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР