Израелските власти осъждат залавянето на товарния кораб Galaxy Leader от

...
Израелските власти осъждат залавянето на товарния кораб Galaxy Leader от
Коментари Харесай

Има българи на отвлечения от йеменските бунтовници кораб в Червено море

" Израелските управляващи осъждат залавянето на товарния транспортен съд Galaxy Leader от йеменските хути и упрекват Иран за офанзивата ". Това се показва в изказване на кабинета на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, предадено от  The Jerusalem Post .

На борда на кораба има 25 членове на екипажа от разнообразни националности, в това число украинци, българи, филипинци и мексиканци. На борда не е имало израелци, оповестиха от министерството.

Товарен транспортен съд, отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач, е отвлечен от йеменските бунтовници в Червено море, това удостовери Израел в неделя, обвинявайки Иран, че управлява морското пиратство.

Товарният транспортен съд, плаващ под флага на Бахамските острови Galaxy Leader, е нает от английска компания, отчасти благосъстоятелност на израелеца Рами Унгер.

Корабът е напуснал пристанище в Турция и се е насочил към Индия и е плавал под флага на Бахамите.

" Това е следващият акт на ирански тероризъм, който е стъпка напред в експанзията на Иран против жителите на свободния свят и основава интернационалните последствия във връзка с сигурността на световните морски пътища “, прибавя службата.

По-рано телевизионният канал Al Hadath заяви, базирайки се на източници, че йеменското бунтовническо придвижване " Ансар Аллах " е заловило товарния транспортен съд Galaxy Leader във водите на Аденския залив. Първоначално беше обявено, че това е израелски транспортен съд, само че тази информация скоро е опровергана от пресслужбата на израелските отбранителни сили. Според нея това е " транспортен съд, който е напуснал Турция и се е насочил към Индия с интернационален граждански екипаж без израелци “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР