Израелските сили застреляха палестинец при акция в окупирания Западен бряг

...
Израелските сили застреляха палестинец при акция в окупирания Западен бряг
Коментари Харесай

Израелски войски убиха палестинец в престрелка пред пекарна на Западния бряг

Израелските сили гръмнаха палестинец при акция в окупирания Западен бряг през днешния ден , оповестява " Асошиейтед прес ".

Военните са нахлули в дом над пекарна в град Дженин рано в четвъртък. След като са обкръжили постройката е почнала престрелка. Според израелската войска палестинецът е бил погубен, откакто е стрелял по войските . Оттам настояват, че той е обвързван с бойна активност против израелските сили. Специалните елементи са арестували двама обвинени екстремисти.

Палестинското министерство на опазването на здравето разпознава убития мъж като Мустафа ал Кастуни, 32. Не е ясно дали той е бил обвързван с екстремистка група. Военната формация Хамас сподели, че нейни бойци са взели участие в престрелка с израелските войски в Дженин и са хвърляли експлозиви против силите.
 Израелски войски убиха трима палестинци на Западния Бряг
Израелски войски убиха трима палестинци на Западния Бряг

Насилието на Западния бряг не демонстрира признаци на закъснение

Свидетели споделиха пред палестинските медии, че израелските специфични елементи са обкръжили пекарната и къщата над нея, разкрили са огън и са блъснали къщата.

Насилието обхвана района от предходната пролет, когато Израел предприе съвсем всяка нощ набези в отговор на поредност от смъртоносни палестински офанзиви.

Дженин и прилежащият бежански лагер са в центъра на траялата месеци интервенция на Израел, с интензивна 2-дневна атака предишния месец. Израел разположи въоръжени дронове и стотици бойци, оставяйки големи опустошения и убивайки 12 палестинци, множеството от които са били бунтовници. Загинал е и израелски боец.
 Израелски сили убиха двама палестинци на Западния бряг
Израелски сили убиха двама палестинци на Западния бряг

Израелската страна твърди, че е отвърнала на огъня

Израел твърди, че нападенията имат за цел да разбият бойни мрежи и да осуетят бъдещи офанзиви. Палестинците виждат насилието като натурален отговор на 56 години израелска окупация.

Според данни на Асошиейтед прес от началото на 2023 година повече от 170 палестинци са убити от израелски огън.

Израел твърди, че множеството от убитите са били бойци. След починалите е имало и младежи, които са хвърляли камъни, както и други хора, които не са взели участие в борбите.

Най-малко 27 души са били убити при палестински набези против израелци от началото на годината.
 Прострелян палестински младеж умря на Западния бряг
Прострелян палестински младеж умря на Западния бряг

Бащата на момчето сподели, че синът му е бил убит от откакто е хвърлил запалителни бомба по бойци

Израел завладя Западния бряг през Близкоизточната война от 1967 година, дружно с Ивицата Газа и Източен Йерусалим. Палестинците желаят да си върнат назад тези територии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР