Израелските сили за сигурностсъобщиха, че са открили тунел под болницата

...
Израелските сили за сигурностсъобщиха, че са открили тунел под болницата
Коментари Харесай

Израелската армия откри тунел под детската болница „Ал Шифа“ и минирана кола

Израелските сили за сигурностсъобщиха, че са разкрили тунел под болничното заведение „ Ал Шифа “ в Газа. Военните пуснаха клип, на който се вижда отвор в земята, виждат се също тръби и кабели наоколо до отвора. Говорителят Даниел Хагари сподели, че сходно оборудване има и под детската болница „ Ал Рантиси “ - по рано беше публикуван видеоматериал от мястото. Освен това в региона на " Ал Шифа " военните са намерили зареден с експлозиви автомобил, съобщи БНР.

В изявление за американската телевизия Си Би Ес премиерътБенямин Нетаняхуказа, че държавното управление в Тел Авивразполага с ясни индикации,че в най-голямото здравно заведение в анклава сабили държани заложници.

В обществените мрежи израелският финансов министър Безалел Смотрич - представител на крайната десница, пък написа, че договарянията за освобождението на заложниците с посредничеството на Катар, са поели в неправилна посока. Според него израелската страна би трябвало да приключи всевъзможни контакти с " Хамас " и „ да приказва само с огън и жупел “.

Друг представител на армията - началникът на Генералния щаб Херци Халеви, сподели, че Израел е покрай това да унищожи военната система на " Хамас " в северната част на Ивицата Газа. В сряда министърът на защитата Йоав Галант изясни, че интервенциите на военните в територията могат да продължат с месеци и ще я обхваната напълно, до момента в който палестинската формация не бъде унищожена.

В същото време организация „ Блумбърг “ заяви, че Съединените щати и Европейският съюз обмислят разполагането на миротворци в Газа след края на спора. Според осведомени източници, формалните представители, ангажирани с разискването на концепцията, считат, че тя може да накара Израел да приключи интервенцията си в Газа. Те обаче не са сигурни дали сходна тактичност ще проработи, поради скептицизма на Тел Авив.
Израелската войска сподели видео с минирания автомобил:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР