Израелските сили ще убиват бойци на Хамас, ако бъдат видени

...
Израелските сили ще убиват бойци на Хамас, ако бъдат видени
Коментари Харесай

Израел: Ако видим терористи на Хамас да стрелят от болници, ще ги убием


Израелските сили ще убиват бойци на " Хамас ", в случай че бъдат видени да стрелят от лечебни заведения в Ивицата Газа. Това разгласи на вечерен брифинг представителят на израелската войска подполковник Ричард Хехт, предават Ройтерс и Франс прес. Той уточни, че израелската войска " не стреля по лечебни заведения, само че в случай че забележим терористи на " Хамас " да стрелят от лечебни заведения, ще създадем каквото би трябвало ". 

" Наясно сме с чувствителността по отношение на болниците), само че още веднъж декларирам: Ако забележим терористи от " Хамас ", ще ги убием ". Предупреждението идва, откакто през днешния ден по-рано беше обявено за голям брой детонации и въздушни удари против лечебни заведения в Ивицата Газа. Палестински източници настояват, че при ударите има огромен брой жертви и ранени. 

Световната здравна организация удостовери известията, че най-голямата болница в линията Газа - " Ал Шифа " е била бомбардирана. Международният комитет на Червения кръст прикани за ценене и отбрана на медицинските заведения, пациентите и здравните служащи в Газа, заявявайки, че здравната система в линията Газа е достигнала " точка, от която няма връщане обратно ". Според филантропичната организация е заплашен животът на хиляди ранени, заболели и прокудени.

Междувременно почитан израелски чиновник по сигурността съобщи пред телевизия NBC, че болница " Ал Шифа " е била ударена вследствие на погрешно изстрелян снаряд от екстремисти в Газа. Той сподели, че израелското военно командване прави " изчерпателен разбор " във връзка с това събитие, само че не разяснява дали израелски бойци са направили удари против други лечебни заведения в Ивицата Газа.

По-рано беше обявено, че израелските военни са блъснали двора на болница " Ал Шифа ", убивайки минимум шестима души и ранявайки няколко други. Само часове по-късно беше обявено също по този начин, че танкове на израелските сили са обкръжили четири други лечебни заведения в Ивицата Газа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР