Израелските сили бомбардираха палестински бежански лагери в централната част на

...
Израелските сили бомбардираха палестински бежански лагери в централната част на
Коментари Харесай

Израелските сили бомбардират бежански лагери в централната част на Газа

Израелските сили бомбардираха палестински бежански лагери в централната част на Газа във вторник, в подготовка да разширят наземната си атака в трета част от обсадената територия, съобщи Асошиейтед прес.

 

Отварянето на евентуална нова бойна зона сочи към дългия и унищожителен път, който към момента следва, до момента в който Израел се зарича да смаже Хамас след офанзивата му на 7 октомври против Южен Израел.

 

Седмици наред израелските сили вземат участие в тежки градски боеве в северната част на Газа и в южния град Хан Юнис, изтласквайки палестинците в още по-малки сектори на територия в търсене на леговище.

 

Въпреки интернационалния напън за преустановяване на огъня и апелите на Съединени американски щати за понижаване на цивилните жертви, израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести в понеделник, че борбата “не’е покрай края си. ”

 

Офанзивата на Израел е една от най-опустошителните военни акции в новата история. Повече от 20 600 палестинци, две трети от тях дами и деца, са били убити, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа.

Жители на централна Газа във вторник описаха нощ на обстрел и въздушни удари, раздрусали претъпканите с хора лагери Нусейрат, Магази и Бурейдж.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР