Израелските отбранителни сили съобщиха, че общо петима висши командири на

...
Израелските отбранителни сили съобщиха, че общо петима висши командири на
Коментари Харесай

Израел: Убихме петима командири от Хамас

Израелските отбранителни сили оповестиха, че общо петима висши командири на Хамас са били убити при въздушни удари на две места в линията Газа. Междувременно бяха нанесени удари против цели на Хизбула, напомни АП.

В резултат на удар по оборудването на елитния батальон на Хамас - " Дарадж Туфа " в Газа бяха убити командирът на батальона Рифаат Абас, неговият заместител Ибрахим Джадба и отговорникът за бойната поддръжка Тарек Мааруф. Израелските военни означиха, че считат " Дарадж Туфа " за една от най-значимите военни елементи на Хамас , чиито бойци са взели участие в нападението против Израел на 7 октомври.

В резултат на различен удар по линията Газа беше погубен заместник-шефът на разузнаването на Хамас Шади Баруд, който е обвинен в Израел, че е възнамерявал офанзивата от 7 октомври и други терористични офанзиви против израелци.

Ръководителят на ракетната група Хамас в Северен Хан Юнис Хасан ал Абдула също беше погубен. Въздушният удар беше нанесен, откакто израелското военно разузнаване и Шин Бет научиха къде се намира той. В резултат на тази бомбардировка бяха убити още няколко членове на Хамас и оборудванията на групировката бяха унищожени.
 Революционната армия на Иран набира доброволци за Газа
Революционната армия на Иран набира доброволци за Газа

Пропагандна акция на режима на аятоласите измежду населеnieто

Освен това израелски дрон нападна група бойци на Хизбула в Южен Ливан в четвъртък. Според израелските военни тези въоръжени мъже са се готвели да изстрелят противотанкова ракета по пост на ИД. Отбелязва се, че през последните дни ИД са нараснали броя на въздушните удари против Хизбула.

Друг дрон на израелската войска падна върху балкона на къща в израелския град Маалот Таршиха, покрай границата с Ливан, ранявайки леко седем души.Израелската войска организира интервенции и в палестинските територии на Западния бряг. По-специално, по време на нападението израелските военни задържаха там 46 хипотетични бойци на Хамас. От началото на конфликта израелските военни  са задържали към 1000 палестинци на Западния бряг, от които към 600 се считат за свързани с Хамас.
 Лидер на Хамас: Тази война ще промени хода на историята
Лидер на Хамас: Тази война ще промени хода на историята

Нов ход на интервенцията

Палестинските групи от Газа продължиха да обстрелват Израел с ракети и в четвъртък.Така няколко ракети бяха изстреляни против Израел от Ивицата Газа, сирени завиха в градовете Тел Авив, Ашкелон, Ашдод, Ришон Лецион, Бат Ям и други.

По-рано в четвъртък палестинските медицински служби оповестиха, че броят на жертвите в линията Газа е надхвърлил 7000.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР