Израелските граждани, които посещават Истанбул, трябва да напуснат възможно най-скоро,

...
Израелските граждани, които посещават Истанбул, трябва да напуснат възможно най-скоро,
Коментари Харесай

Израел призова гражданите си да напуснат Истанбул заради иранска терористична заплаха

Израелските жители, които посещават Истанбул, би трябвало да изоставен " допустимо най-скоро ", съобщи израелският външен министър Яир Лапид, засилвайки издаденото на 30 май предизвестие за пътешестване в Турция поради закани от Иран, съобщи Ройтерс.

Лапид прикани през днешния ден израелските жители да не посещават Истанбул след известия, че Израел и Турция са предотвратили иранска терористична офанзива в града предишния месец, написа в. " Джерузалем пост ".

Министърът сподели, че плануваната офанзива против израелски туристи е една от няколко сходни, проведени от Иран, и че израелските сили за сигурност, външното министерство и премиерската работа се пробват да спасят живота на израелските жители.

" Тези терористични офанзиви са ориентирани против израелци, отиващи на отмора. Те предумишлено избират израелски жители, които да отвлекат или убият. Това може да се случи на всеки. Опасността е действителна и непосредствена ", предизвести Лапид.

" Ние призоваваме израелците да не летят до Истанбул и в случай че не е належащо, да не летят до Турция ", добави израелският външен министър. " Ако към този момент се намирате в Истанбул, върнете се в Израел допустимо най-скоро... Ако сте възнамерявали пътешестване до Истанбул, отменете го ", прикани той.

Министърът благодари на държавното управление на Турция за напъните му да отбрани израелските жители и съобщи, че Анкара схваща, че въпреки туризмът да е значим, някои опасности не би трябвало да бъдат поемани.

Той изрази вяра, че предизвестието за пътешестване ще бъде отстранено скоро, в границите на туристическия сезон.

Националният съвет за сигурност на Израел издаде засилено предизвестие по отношение на пътуването на израелски жители в Турция предишния месец поради терористични закани, припомня изданието.

Представители на силите за сигурност на Израел осведомиха своите турски сътрудници предишния месец за иранска мрежа, възнамеряваща да извърши набези над израелски туристи в Турция, и желаеха помощта им за попречване на офанзивите.

" Джерузалем пост " отбелязва, че предизвестието по отношение на пътуванията в Турция идва на фона на стопляне на дипломатическите връзки сред Анкара и Ерусалим. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу посети Израел предишния месец, което е първа сходна аудиенция от 15 години.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР