Израелски въздушен удар по автомобил в Южен Ливан уби четирима

...
Израелски въздушен удар по автомобил в Южен Ливан уби четирима
Коментари Харесай

Продължават боевете между Израел и "Хизбула"

Израелски въздушен удар по автомобил в Южен Ливан умъртви четирима бойци на " Хизбула " в четвъртък. Групировката разгласи, че е дала отговор, като е изстреляла избухливи дронове във военна база в Северен Израел, оповестява " Ройтерс ".

Боевете сред Израел и Хизбула, протичащи паралелно на седеммесечната война в Газа, са най-интензивните от 2006 година насам.

Повече от 250 членове на " Хизбула " и 75 цивилни са били убити при израелски удари против Ливан от октомври, настояват източници в Ливан. В Израел са убити към 20 души - в това число бойци и цивилни.

И двете страни ускориха бомбардировките си тази седмица, подхранвайки опасенията за по-голяма война.

Редица удари в региона на Шломи, град покрай границата в северозападния ъгъл на Израел, провокираха пожари. Не се оповестява за потърпевши, се споделя в известието на израелските военни.

Военните споделиха, че също по този начин са прихванали два дрона на ливанска територия и са нанесли удари по Южен Ливан, в това число против това, което съгласно тях е инфраструктура на Хизбула.

Размените на огън прокудиха десетки хиляди хора от двете страни на границата. В Северен Израел разселването провокира апели за по-строги военни дейности против Хизбула.

" Хизбула " неведнъж е заявявала, че ще приключи огъня, когато офанзивата в Газа спре, само че също по този начин е подготвена да продължи борбата, в случай че Израел продължи да нападна Ливан.

Израел е употребявал артилерия, дронове и бойни самолети против цели в Южен Ливан, в това число Хизбула и други въоръжени групировки. Бойци в Ливан изстреляха ракети и лични дронове в Северен Израел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР