Израел определи като исторически позор искането на прокурора на Международния

...
Израел определи като исторически позор искането на прокурора на Международния
Коментари Харесай

Израел: Решението на МНС е исторически позор

Израел дефинира като " исторически срам " настояването на прокурора на Международния углавен съд за издаване на заповед за арест на министър-председателя Бенямин Нетаняху.

Прокурорът Карим Хан подаде молба за издаване на заповеди за арест на Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант, както и на висши ръководители на Хамас по съмнение във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, съобщи Агенция Франс Прес.

Министърът на външните работи Израел Кац съобщи, че Хан " на един мирис загатва министър-председателя и министъра на защитата на Израел дружно с отвратителните нацистки чудовища от Хамас - исторически срам, който ще се помни вечно ".

20 май 2024, 14:20

Международният углавен съд издаде заповед за ареста на Нетаняху - (ОБНОВЕНА)

Прокурорът съобщи, че желае издаване на заповеди против Нетаняху и Галант за закононарушения, включващи " съзнателно ликвидиране ", " изтребване и/или ликвидиране " и " апетит ".

Кац осъди този ход като " скандално решение ", което е еднакво на " фронтална офанзива... против жертвите от 7 октомври ", когато Хамас стартира нападението си против Израел, предизвиквайки войната в Газа.

Министърът добави, че Израел ще сътвори специфична комисия, която да се бори с напъните на прокурора на МНС да получи заповед за арест, както и ще предприеме дипломатически напън против нея.

Кац съобщи, че възнамерява да " беседва с външните министри на водещите страни в света, тъй че те да се опълчват на решението на прокурора и да разгласят, че даже и да бъдат издадени заповеди, те не имат намерение да ги ползват по отношение на водачите на страната Израел ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР