Основателят на Уикилийкс“ Джулиан Асандж получи разрешение за обжалване на

...
Основателят на Уикилийкс“ Джулиан Асандж получи разрешение за обжалване на
Коментари Харесай

Джулиан Асандж печели правото да обжалва екстрадирането си в САЩ

Основателят на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж получи позволение за обжалване на изгонването си в Съединените щати, откакто оспори пред Върховния съд на Лондон в понеделник, че може да не успее да разчита на правото си на независимост на словото по време на процеса, оповестява Ройтерс.

Решението значи, че Асандж ще може да оспори уверенията на Съединени американски щати за това по какъв начин ще бъде извършен бъдещият му развой и дали правото му на независимост на словото ще бъде нарушено.

Адвокатите на Асанж се прегърнаха в съда след решението.

По-рано в понеделник брачната половинка на Асандж – Стела съобщи, че това ще бъде „ решителен “ ден в продължителната правосъдна борба.

Асанж, който сега е в пандиза Белмарш, в този момент ще разполага с няколко месеца, с цел да приготви своята тъжба, която ще се отнася до това дали американските съдилища ще защитят или не правото му на независимост на словото като австралийски жител.

Вече 12 години австралиецът не живее на независимост.

Асанж прекара последните пет години в строго охранявания лондонски затвор, а преди този момент близо седем години се укриваше в посолството на Еквадор в британската столица, пробвайки се да избегне арест. Той твърди, че екстрадицията му е политически стимулирана.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР