Израелски телевизионен канал съобщи за предполагаемо споразумение за освобождаването на

...
Израелски телевизионен канал съобщи за предполагаемо споразумение за освобождаването на
Коментари Харесай

Израелски телевизионен канал съобщи за постигането на предполагаемо споразумение за освобождаването на заложници от ивицата Газа

Израелски ефирен канал заяви за хипотетично съглашение за освобождението на заложници от линията Газа в телевизионна емисия през нощта, съобщи ДПА.

В известието, излъчено по израелския ефирен канал " Н12 " (N12) се споделя, че ислямистката формация " Хамас " е дала да се разбере, че по принцип е подготвена да освободи 87 заложници, измежду които 53 дами, деца и младежи, както и 34 чужденци, написа Българска телеграфна агенция. В подмяна на това Израел ще би трябвало да се ангажира с петдневно преустановяване на огъня в линията Газа и освобождението на палестински дами и малолетни от израелските затвори, както и пандизчии, арестувани от съображения за сигурност.

" Хамас " също по този начин упорства за доставки на повече гориво на територията на палестинския анклав. В известието обаче се споделя, че към момента не е изцяло ясно дали съглашението ще бъде осъществено. Един от проблемите за това е неналичието на задоволително контакт с ръководителя на " Хамас " в линията Газа Яхия ас Синуар. Той към момента не е дал явен и безапелационен отговор посредством медиаторите в Катар, излиза наяве от публикуваната от малкия екран информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР