Израелската полиция се сблъска с маскирани палестинци, хвърлящи камъни, в

...
Израелската полиция се сблъска с маскирани палестинци, хвърлящи камъни, в
Коментари Харесай

Около 100 ранени при сблъсъци в джамията „Ал-Акса“ в Йерусалим

Израелската полиция се сблъска с маскирани палестинци, хвърлящи камъни, наоколо до джамията " Ал Акса " в Ерусалим, съобщи Ройтерс, като означи, че насилието е почнало след утринните молебствия по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Израелските сили за сигурност бяха в положение на нараснала подготвеност, откакто през последните две седмици в страната имаше серия от улични набези. Сблъсъците наоколо до джамията основават риск от по-широк спор сред Израел и палестински екстремистки групи в линията Газа.

Напрежението в Ерусалим е засилено, откакто тази година месец Рамазан съответства с еврейската Пасха и християнския Великден.
 Българска телеграфна агенция
Полицията заяви, че нейни чиновници са влезнали в комплекса, уважаван от мюсюлманите като Благородното светилище, а от евреите - като Храмовия рид, с цел да разпилян нападателна навалица, която останала в обекта след края на петъчните молебствия. Полицаите не са влизали в джамията " Ал Акса ", третото най-свещено за мюсюлманите място на света.
Органите на реда са влезнали в комплекса, с цел да " разпилян и отхвърлен " тълпата, откакто група палестинци почнали да хвърлят камъни към намиращото се наоколо еврейско място за молебствия на Западната стена.
 Българска телеграфна агенция
Службата за незабавна помощ на палестинския Червен полумесец заяви, че са били ранени 59 души, някои - от сълзотворен газ и гумени патрони.
 Българска телеграфна агенция
Ислямистката група Хамас, която управлява Газа, осъди дейностите на израелската полиция и съобщи, че Израел " носи отговорност за следствията ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР