Израелската полиция съобщи днес, че е препоръчала да бъдат повдигнати

...
Израелската полиция съобщи днес, че е препоръчала да бъдат повдигнати
Коментари Харесай

Израелската полиция препоръча: Повдигнате обвинения в корупция на премиера Бенямин Нетаняху

Израелската полиция заяви през днешния ден, че е предложила да бъдат повдигнати обвинявания в машинация и корупция на министър-председателя Бенямин Нетаняху и брачната половинка му Сара, съобщи Агенция Франс Прес, като посочи, че това е третата такава рекомендация за тази година.

Сега следва основната прокуратура да реши дали да повдигне обвинявания против съпрузите Нетаняху, обвинени, че са се пробвали да си обезпечат удобен имидж в осведомителния уебсайт "Валла " в подмяна на държавни услуги, които може да са донесли стотици милиони долари на притежателя на уеб страницата, най-голямата израелска телекомуникационна компания - "Безек ".

Израелският министър председател неотложно отхвърли през днешния ден заключенията на полицията. "Сигурен съм, че в този случай, откакто проучат въпроса, способените органи отново ще стигнат до извода, че не е имало нищо такова, тъй като в действителност няма ", реагира в официално съобщение той.

През февруари полицията към този момент предложи да бъдат предявени обвинявания на премиера по два афери. Тя подозира него и фамилията му, че са получили първокласни пури, бутилки шампанско и бижута за общо 1 милион шекела (285 000 долара) от доста богати хора в подмяна на финансови или персонални услуги.

По различен случай следователите подозират Нетаняху, че се е опитал да се контракти със притежателя на в. "Йедиот ахронот ", всекидневникът, който е най-големият заплатен вестник в Израел, да го показва в по-благоприятна светлина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР