Израелската контраразузнавателна служба Шин Бет е предотвратила над 400 терористични

...
Израелската контраразузнавателна служба Шин Бет е предотвратила над 400 терористични
Коментари Харесай

Израелската разузнавателна служба предотвратила над 400 терористични акта

Израелската контраразузнавателна работа Шин Бет е предотвратила над 400 терористични офанзиви на територията на страната тази година. Това съобщи през днешния ден началникът на Шин Бет Надав Аргаман, представен от ТАСС.

Аргаман сподели пред комисия в Народното събрание, че контраразузнавателната служба е предотвратила през 2017 година над 400 терористични акта, измежду които 13 самоубийствени атентата и 8 отвличания. Били са предотвратени и набези на още 1100 евентуални терористи, настоящи сами, се споделя в известие на израелския парламент до медиите.

Аргаман е показал още, че спрямо предходната година терористичните актове са намалели два пъти. Тази година те са били 54, а предходната - 108. Ръководителят на Шин Бет обаче е нарекъл това релативно мъртвило " лъжливо ", защото (ислямисткото движение) Хамас " с всички сили се пробва да прави набези и да подкопава стабилността на палестинската власт ".

Аргаман " декларирал, че след решението на президента на САЩ да признае Ерусалим за столица на Израел ситуацията в линията Газа и на Западния бряг е изключително рискова ", се споделя в известието. Той планувал, че идната най-малко половин година ще бъде " доста нестабилен интервал ".
 
" Броят на предотвратените терористични актове впечатлява, само че това е единствено образец, показващ мащабите на тероризма ", коментирал Аргаман.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР