Израелската държавна отбранителна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. представи

...
Израелската държавна отбранителна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. представи
Коментари Харесай

Новата ракетна система Sea Breaker

Израелската държавна отбранителна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. показа новата ракетна система Sea Breaker, която е от пето потомство и с огромен обхват на деяние. Това е самостоятелна система с точно ориентиране за офанзиви против разнообразни морски и наземни цели.

Системата Sea Breaker усилва качествата на военноморските и артилерийски бойни единици. Разработена е, с цел да преодолява провокациите на актуалното полесражение, като употребява високотехнологичните решения с точно ориентиране на Rafael.

Sea Breaker нанася с хирургическа акуратност удари на разстояние до 300 км. Системата разполага с модернизиран инфрачервен изследовател, съвършен за неподвижни или движещи се морски и наземни цели, в среда с стеснен или неразрешен достъп (A2/AD), в крайбрежни води, в това число край архипелаг, както и при осъществяването на задания, при които ракети с радиочестотно ориентиране не са ефикасни.

Системата може да се изстрелва от военноморски платформи с друг размер – от дребни ракетни катери до корвети и фрегати. Версията за сухопътни интервенции е главно за бреговата защита и употребява пусковите установките на мобилните ракетни системи SPYDER на Rafael. Батареята разполага със независими системи за изстрелване, или работи като интегрирано решение с команден и надзорен център и разнообразни датчици, съгласно условията на клиента.

Използвайки изкуствен интелект, Sea Breaker реализира задълбочено изследване и параленост на получената информация за терена – неповторима технология на Rafael, която се е потвърдила в бойни дейности. Това разрешава автоматизиран захват на задачите (ATA) и автоматизираното им различаване (ATR). Системата има цялостна оперативна дарба даже и в зони, където липсва световна навигационна сателитна система (GNSS), без да се въздейства от метеорологичните условия. Ракетата e предпазена от радиоелектронно противопоставяне (ECM). Според типа на изпълняваната задача Sea Breaker дава опция за бързо наблюдаване на морето и ниско прехвръкване над земята.

Летяща с висока дозвукова скорост, Sea Breaker има многопосочна, синхронизирана дарба за офанзива при авансово направени проекти според от точките, азимута, ъгъла на удара и избора на избрана точка в задачата. Това обезпечава огромна възможност за триумф на задачата. Бойната глава е с тегло от 113 кг, като нападна, взривява и раздробява задачата. Само един-единствен удар е задоволително ефикасен, с цел да обезврежда транспортен съд с размер на фрегата.

Дейта линкът на ракетата дава опция за приемане на информация и взимане на решения в действително време. Той разрешава също по този начин и тактическо възобновяване на данните. Ракетата може да прекъсне полета си по средата, както и да бъде направена оценка на нанесените провали.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР