Израелската армия заяви, че днес откъм Ливан са изстреляни противотанкови

...
Израелската армия заяви, че днес откъм Ливан са изстреляни противотанкови
Коментари Харесай

Размяна на огън между Израел и Хизбула по ливанската граница

Израелската войска съобщи, че през днешния ден откъм Ливан са изстреляни противотанкови ракети по военна база и машини и тя е дала отговор с обстрел по Южен Ливан, съобщи Ройтерс.

Подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула заяви от своя страна, че бойците й са унищожили израелска военна машина и са умъртвили или ранили намиращите се в нея. Засега от израелска страна няма данни за потърпевши.

Израелската войска съобщи, че няколко противотанкови ракети са били изстреляни от ливанска територия и са доказани неизяснен брой попадения.

След ракетните офанзиви израелците, живеещи покрай границата, бяха инструктирани от управляващите да си стоят вкъщи. На телевизионни фрагменти се виждаше да се издига дим по границата и се чуваха детонации.

По-рано в неделя ливанската войска съобщи, че израелски безпилотен аероплан е пуснал запалително вещество над гора в региона на границата и е провокирал пожар.-->

Пожарите в региона на границата в Ливан " произтичат от интервенции на нашите сили в региона ", уточни израелската войска, без да навлиза в детайлности.

Израел е нащрек за допустима борба с Хизбула от предходната седмица, когато безпилотни самолети нападнаха цел в предградие на Бейрут, която представители от сферата на сигурността в района дефинираха като имаща отношение към планове за произвеждане на ракети с точно ориентиране.

Снощи водачът на Хизбула съобщи, че полевите командири на ливанското шиитско придвижване са подготвени да дадат отговор на офанзивата с безпилотните самолети, за която той упрекна Израел.

Във връзка със заканите на Хизбула израелците трансферираха подкрепления в региона на границата с Ливан, която в общи линии беше спокойна след едномесечната война сред тях през 2006 година, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР