Израелската армия се подготвя все повече за решително разширяване на

...
Израелската армия се подготвя все повече за решително разширяване на
Коментари Харесай

Израел се подготвя за настъпление срещу Хизбула

Израелската войска се приготвя от ден на ден за уверено разширение на бойните дейности против шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан, съобщи ДПА.

" Днес одобрихме набор от проекти за бъдещето, би трябвало да бъдем подготвени за нахлуване, в случай че се наложи " , сподели през вчерашния ден началникът на израелския общоприет щаб Херци Халеви при посещаване във военното командване в северния израелски град Сафед. Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) " и в частност тяхното командване " Север " са сложени в доста висока степен на бойна подготвеност ", добави той.

Израелската войска води непрестанни боеве с отрядите на " Хизбула " в Южен Ливан, откогато на 7 октомври бойци на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " нападнаха откъм Газа пограничните региони на Южен Израел.

Вчера подразделенията на ливанското шиитско придвижване обстрелваха с ракети израелския пограничен град Кирят Шмона; по данни на израелската полиция има нанесени материални вреди по няколко здания. Никой не е потърпевш.

В началото на войната в Газа от съображения за сигурност управляващите реалокираха десетки хиляди поданици на северния район към вътрешността на Израел.

Вчера трима души, в това число войник на " Хизбула ", починаха при израелски набези против позиции на шиитското придвижване в Южен Ливан, заяви ливанската информационна организация ННА.

Боевете на този спектакъл на военните дейности, избухнали при започване на октомври, съставляват най-острото въоръжено опълчване от Втората война в Ливан през 2006 година, отбелязва ДПА.

Но съгласно наблюдаващи те към момента не престават да се водят в рамките на избрани негласни правила. И двете страни към този момент заобикалят по-сериозното изостряне на напрежението.

Движението " Хизбула ", което се поддържа от Иран, на практика управлява държавното управление в Ливан и разполага с боеприпас от ракети, който крие опасност за Израел.

На собствен ред еврейската страна е способна да аргументи големи вреди на Ливан във военно отношение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР