Израелската армия съобщи, че е навлязла в северната част на

...
Израелската армия съобщи, че е навлязла в северната част на
Коментари Харесай

Израелската армия е навлязла в северната част на Ивицата Газа

Израелската войска заяви, че е навлязла в северната част на Ивицата Газа и е разширила военните си интервенции с пехота и бронираната техника в обсадения палестински анклав, до момента в който ускорява офанзивите си против „ Хамас “.

Снимка: Ройтерс

„ Израелските сили към момента са на терен и не престават войната “, съобщи военният представител Даниел Хагари, без да навлиза в детайлности.

Досега израелските войски правиха къси нощни акции на територията на Газа и се връщаха в Израел.

Организация на обединените нации прикани за помирение и прекъсване на огъня, Западът се раздели по тематиката

Израелската войска нанесе удари против командири на „ Хамас “, в това число ръководители на морските и въздушни сили на групировката. Хагари съобщи, че това ще разреши на силите на терен да се бият против отслабен зложелател.

Снимка: Ройтерс

Хагари сподели също, че Израел уголемява филантропичните старания и ще позволи на камиони с храна, вода и лекарства да влязат в южната част на Газа.

Снимка: Ройтерс

Иначе и през нощта израелската войска е осъществила серия от набези и сухопътни интервенции по цели в Газа.

Снимка: Ройтерс

През нощта Израел е нанесъл 150 удара по подземна инфраструктура в Газа, за която се счита, че е ръководена от „ Хамас “.

Тел Авив има вяра, че там се намират и бойците на групировката. За ударите по подземната инфраструктура Израел са употребявали „ проникващи бомби “. Те се назовават по този начин, тъй като първо проникват надълбоко в земята и по-късно експлодират.

Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава в поддръжка на неотложно помирение в Газа

Тежки сражения се водят в северната част на Ивицата Газа в Бейт Ханун. Според „ Хамас “, сухопътната интервенция е стартирана, само че Тел Авив не е обявявал публично началото й.

Снимка: Ройтерс

Поради дефицит на коли за спешна помощ локалните поданици транспортират ранените до болничното заведение с персоналните си коли.

Снимка: Ройтерс

Междувременно хиляди стачкуваха в Ню Йорк за прекъсване на огъня в Газа. Демонстрантите блокираха за малко гара, а полицията извърши арести. Същевременно на Тайм Скуеър бяха сложени 220 празни маси за вечерята на Шабат в символ на съпричастност със заложниците на „ Хамас “. Празни маси бяха подредени и в Берлин.

Кадри демонстрират детонации на границата сред Израел и Газа

Всичко това е на фона, че петък вечерта Израел разгласи, че Сухопътните сили на Израел „ уголемяват военните си интервенции “.  Израелските военни приканиха жителите на град Газа да се реалокират на юг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР