Израелската армия публикува нови данни за обширната система от тунели

...
Израелската армия публикува нови данни за обширната система от тунели
Коментари Харесай

Израелската армия публикува нови данни на системата от тунели под град Газа

Израелската войска разгласява нови данни за обширната система от тунели на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в северната част на линията Газа, съобщи ДПА. Площадът в центъра на град Газа е имал решаваща роля, заяви през вчерашния ден армията.
 
Според Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оттова подземен са били налични офисите и жилищата на политическото и военното управление на " Хамас ". След завладяването на регион в град Газа са били разкрити спомагателни детайлности за " стратегическия маршрут на тунела ", съобщи израелската войска.
 
Освен стълби, асансьори също са давали опция за втурване в подземната система. На някои места са открити храна, вода и електрическа инфраструктура.
 
Според ЦАХАЛ по този метод терористите на " Хамас " са могли да избягат, както и да останат в скривалищата си за по-дълъг интервал от време. Твърди се, че мрежата от тунели е била употребена от високопоставени чиновници на организацията - Исмаил Хания, Яхия Синвар, Мохамед Дейф и други, с цел да управляват интервенциите на " Хамас ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР