Израелска организация заяви намеренията си да изстреля първия космически апарат

...
Израелска организация заяви намеренията си да изстреля първия космически апарат
Коментари Харесай

Израел планира първата си мисия до Луната

Израелска организация съобщи желанията си да изстреля първия галактически уред към Луната през декември. Той ще бъде изведен в орбита с ракета от компанията SpaceX на американския бизнесмен Илон Мъск. Мисията му ще включва проучване на магнитното поле на спътника.

Първата му задача обаче ще бъде да забие израелското знаме на Луната, споделиха уредниците. Безпилотният галактически транспортен съд тежи към 585 кг. Очаква се той да се "стъпи " на Луната на 13 февруари 2019 година.

Проектът стартира като част от Гугъл Lunar XPrize, който даде обещание награди от 30 милиона $, с цел да насърчи учени и бизнесмени да предложат относително ниска цена на лунните задачи. Израелски екип, прочут като SpaceIL, реши да се включи в конкуренцията. В последна сметка компанията се сдружи с държавната компания Israel Aerospace Industries (IAI), съобщи Нова телевизия.

Срокът за премиите на Гугъл Lunar XPrize изтече през март, без победител да е достигнал Луната, само че екипът на Израел продължи напред. Частната самодейност евентуално ще коства към 95 млн. $. Тя е подкрепена значително от израелския милиардер Морис Кан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР