Израел ваксинира срещу коронавирус 224 000 души само за един

...
Израел ваксинира срещу коронавирус 224 000 души само за един
Коментари Харесай

Израел постави рекорд, ваксинирайки 224 хиляди души за един ден

Израел имунизира против ковид 224 000 души единствено за един ден, написа през днешния ден в Туитър здравният министър Юли-Йоел Еделщайн, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

С това число ваксинирани, което е за вчерашния ден, общият брой на хората с сложена първа доза от имунизацията става 2,4 милиона, а 850 000 души са получили и двете дози.

Израел стартира акцията си за имунизация на 19 декември и напредва с невиждани темпове. За съпоставяне в Германия, с население девет пъти по-голямо от това на еврейската страна, първата доза от имунизацията е сложена на 1,3 милиона души, а 78 000 са получили и двете дози, нужни за цялостна имунизация.

Израелските управляващи поръчаха задоволителен брой дози от имунизацията много по-рано и подписаха договорка с производителя " Пфайзер " за даване в подмяна на това на медицински данни.

Според специалисти за триумфа на имунизационната акция в страната способства нейната мощна и високо цифровизирана здравна система.

Израел сега претърпява трета вълна на инфекцията и е въвел карантина, която е в действие до края на януари. На жителите е позволено да се отдалечават на не повече от километър от домовете си.

Още 7099 новозаразени бяха регистрирани през днешния ден. Много от новите случаи са в ултраортодоксални общности, където огромни фамилии постоянно живеят в дребни жилища и подценяват въведените от управляващите правила, следвайки предписанията на духовните си водачи. Много ултраортодоксални евреи отхвърлят също да се имунизират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР