Израел удари Сирия отново. Това стана миналата нощ. Въздушните удари бяха

...
Израел удари Сирия отново. Това стана миналата нощ.
Въздушните удари бяха
Коментари Харесай

Израел удари Сирия отново

Израел удари Сирия още веднъж. Това стана предходната нощ.

Въздушните удари бяха нанесени против позиции на сирийската войска в региона на провинция Дейр аз Зор в Източна Сирия. Това заяви Ройтерс, като се базира на държавните медии в страната.

В резултат на нападението са били ранени двама сирийски военнослужещи.

Нанесени са и материални вреди, допълват сирийските държавни медии. Те цитират боен източник.

Атаката не е единствена

Преди няколко месеца израелски въздушни удари имаше в региона на Дамаск. Според сирийската държавна осведомителна организация, противовъздушната защита на страната е свалила “повечето от ракетите ”. Двама бойци са били ранени и има материални вреди в резултат на въздушните удари.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права, съобщи, че тази година Израел е нанесъл удари по цели в Сирия двадесет пъти. Организацията показва, че днешната офанзива е засегнала военни обекти и хранилища на ливанската военна формация “Хизбула ”.

През юли съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да реализира консенсус по отношение на разширението на основен маршрут за помощ за Сирия, поставяйки под подозрение жизненоважен механизъм, който обезпечава животоспасяваща поддръжка на милиони хора.

Русия наложи несъгласие на деветмесечното удължение на съглашението по време на гласоподаване в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, а по-късно не съумя да събере задоволително гласове, с цел да одобри единствено шестмесечно удължение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР