Израел трябва да елиминира терористите от Хамас в Ивицата Газа,

...
Израел трябва да елиминира терористите от Хамас в Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Байдън: Ще е голяма грешка, ако Израел окупира отново Газа

Израел би трябвало да отстрани терористите от " Хамас " в Ивицата Газа, само че би било огромна неточност, в случай че още веднъж окупира тази територия, откакто се изтегли от там през 2005 година.

Тази позиция изрази ясно и обществено нощес президентът на  Съединените щати Джо Байдън в предаването " 60 минути " по СиБиЕс.

За отбягване на подобен сюжет са ориентирани и през днешния ден напъните на дипломатите на огромните сили в Близкия изток, както и за попречване на филантропична злополука в Газа, където над 2 милиона палестинци остават заложници на Хамас и Израел. С тази цел държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън през днешния ден отново е в Израел - след 4-дневна обиколка в 6 арабски страни от района.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля посещаване в Израел в идващите дни, само че към момента нищо не е решено дефинитивно, е декларирал в неделя почитан източник от американското държавно управление, представен от " Асошиейтед прес ".

Информацията за възможното пътешестване на Байдън идва, до момента в който държавният секретар Антъни Блинкън е на обиколка в Близкия изток през последната седмица в опит да предотврати разрастването на войната на Израел с „ Хамас “ в по-широк районен спор. 

Американският президент съобщи безапелационна поддръжка за Израел и негово посещаване там би било явен знак за поддръжката на Съединени американски щати след нападението на „ Хамас “ на 7 октомври. Източникът на " Асошиейтед прес ", който е поискал да остане неназован, не е коментирал в елементи вътрешните полемики за вероятно пътешестване на Байдън в Израел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР