Израел ще започне планираната офанзива в Рафа, ако до 10

...
Израел ще започне планираната офанзива в Рафа, ако до 10
Коментари Харесай

Ултиматум: Израел ще нахлуе в Рафа, ако Хамас не освободи заложниците до 10 март

Израел ще стартира плануваната атака в Рафа, в случай че до 10 март от Хамас не освободят всички заложници. За ултиматума заяви Бени Ганц, който е член на военния кабинет на еврейската страна. Датата съответствува с отбелязването на Рамадан в ислямския свят. 

Премиерът Бенямин Нетаняху предизвести, че армията е обединена " както в никакъв случай до момента ".

 
Освобождаването на заложници може да се реализира посредством мощни военни дейности и сложни, доста сложни договаряния. Тази твърда позиция би трябвало да включва напън освен върху Хамас, само че и върху тези, които могат да окажат напън, отпред с Катар. Катар може да притисне Хамас както никой различен, те одобряват водачи на Хамас. Хамас е финансово зависим от тях.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

В Рафа има близо 1,5 млн. палестинци, в това число разселени поради офанзивата в Северна Газа. При въздушни удари този месец в най-южния град на анклава починаха десетки. 

Световната общественост продължава да реагира на желанията на Израел да нахлуе в града. Бразилският президент съпостави офанзивите в Газа с Холокоста. Нетаняху осъди коментара на Лула да Силва и предизвести, че " минава алената линия ".
Това не е война сред бойци. Това е война на добре готова войска против дами и деца.
Луис Инасио Лула да Силва, президент на Бразилия

Тази седмица в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации страните ще гласоподават нова резолюция за филантропично прекъсване на огъня в Газа. Тя е по предложение на Алжир, като се чака Съединените щати отново да наложат несъгласие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР