Израел ще започне доставка на газ за Египет в разстояние

...
Израел ще започне доставка на газ за Египет в разстояние
Коментари Харесай

Израел ще започне експорт на газ за Египет до четири месеца


Израел ще стартира доставка на газ за Египет в разстояние на четири месеца, с което ще обезпечи влизането в действие на съглашението за износ сред израелското нефтогазово партньорство и Египет, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на министъра на енергетиката на Израел Ювал Щайниц.

„ Израел стартира износ на газ за Египет до четири месеца “, написа организацията.

„ Сделката за покупка (от израелска страна ) на дял в газопровода Eastern Mediterranean Gas (EMG) Company ще бъде приключена до няколко седмици “, се споделя в известието. Споразумението, подписано при започване на предходната година дава опция за доставка на природен газ от израелските залежи „ Тамар “ и „ Левиатан “ за египетската газова мрежа.
Израелската компания Delek Drilling и сътрудникът й Noble Energy се договориха за превозване на газ през газопровода, техническата експертиза на който е приключена. Delek Drilling възнамерява да затвори договорката на 31 август.

В средата на февруари Delek Drilling заяви за подписани контракти за доставка на природен газ за Египет от двете залежи ( “Левиатан “ и „ Тамар “), които да най-големите към този момент на средиземноморския шелф на Израел против сумата от 15 милиарда $. Сделката се счита за най-голямата в газовия бранш на страната.

През септември 2018 година американската компания за рандеман на петрол и газ Noble Energy разгласи, че е придобила дял в Eastern Mediterranean Gas (EMG) Company S.A.E, която държи газопровода EMG за доставка от Египет на газ от газовите залежи „ Левиатан “ и „ Тамар “. Noble Energy и редица сътрудници получават дял от 39 % в EMG от 39 % и каузи на косвеното присъединяване на Noble е към 10 %, а след сключването на договорката се чака Noble и сътрудниците й да подпишат съглашение за употребата на газопровода, с което ще се посочи и затвърди достъпа до него и потенциалите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР