Израел регистрира 4-месечен пик на положителни проби, както и непрекъснато

...
Израел регистрира 4-месечен пик на положителни проби, както и непрекъснато
Коментари Харесай

Непрекъснат ръст на новозаразените и тежко болните от COVID-19 в Израел

Израел записва 4-месечен пик на позитивни проби, както и непрестанно повишаване на броя на новозаразените с ковид и пациенти в тежко положение, до момента в който вирулентният " Делта " вид на ковид се популяризира, осведоми " Аарец ".

Израелското министерство на опазването на здравето записва в неделя 1 398 новозаразени с COVID-19 със 108 души в тежко положение, 20 от които са на командно дишане, а 25 са в сериозно положение. Освен това в израелските лечебни заведения има 199 пациенти с ковид.

Според данните на Министерството на здравеопазването от 108 пациенти, които страдат от тежки признаци, 75 са били имунизирани с една или две дози.

След като в неделя повече хора бяха диагностицирани с COVID-19 - 1 398 спрямо 969 в събота - 2,08 % от направените проби са били позитивни, последователно повишаване от 1,79 през вчерашния ден и най-високия % от 17 март.

Израел също по този начин записва 20-дневен пик в броя на нововаксинираните хора, множеството от които са получили втората си доза. Данните идват, откакто израелският министър председател Нафтали Бенет разкритикува неимунизираните хора, които са избрали да не се ваксинират, по време на телевизионно послание.

Вчера държавното управление на Израел утвърди електронен мониторинг на хората, влизащи в страната, които са задължени да останат под карантина.

Въпреки че кабинетът утвърди потреблението на " електронни ограничения ", държавното управление не възнамерява да употребява гривни за следене, а по-скоро да насърчи потреблението на приложение за смарт телефон.

Миналата седмица държавното управление възвърне ваксинните паспорти за събития с над 100 души в затворени пространства. На въпрос дали тези нови условия биха били задоволителни, Нахман Аш, който е началник на националния действен щаб на Израел за битка с COVID-19, съобщи, че се надява това да понижи равнището на заразяване, само че че обстановката ще би трябвало да се следи, с цел да се види дали би трябвало да се подхващат спомагателни стъпки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР