Израел разпореди евакуация за жителите на севернияград Кирят Шмона, намиращ

...
Израел разпореди евакуация за жителите на севернияград Кирят Шмона, намиращ
Коментари Харесай

Израел обяви евакуация на град Кирят Шмона - до границата с Ливан

Израел разпореди евакуация за жителите на севернияград Кирят Шмона, намиращ се покрай границата с Ливан, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс - организацията се базира на взаимно изказване на израелското министерство на защитата и израелските сили за защита (ЦАХАЛ) от през днешния ден.

Градът е с население отнад 20 000 душии е единствено на два километра от граничната ограда. Вчера при детонация в Кирят Шмона бяха ранени трима души, измежду които и 5-годишно момиченце. Поизраелско-ливанската границасе следи непрекъсната замяна на огън след нападението на радикалното палестинско придвижване " Хамас " в южната част на Израел на 7 октомври и подхванатите от Израел ответни дейности против линията Газа.

Хората от Кирят Шмона ще бъдат настанени в субсидирани от държаватакъщи за посетители. " Евакуационният проект е утвърден от министъра на защитата Йоав Галант ", се споделя в изказването.

" Преди известно време командването на северния бранш осведоми за своето решение кмета на града. Планът ще бъде сбъднат от локалните управляващи, министерството на туризма и министерството на защитата. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР