Израел предложи на Хамас двумесечно примирие в замяна на освобождаването

...
Израел предложи на Хамас двумесечно примирие в замяна на освобождаването
Коментари Харесай

Израел предложи на Хамас двумесечно примирие в замяна на освобождаването на всички заложници

Израел предложи на Хамас двумесечно помирение в подмяна на освобождението на всички заложници. Предложението е направено посредством катарски и египетски медиатори.

Предложението пристигна, когато координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати (NSC) за Близкия изток и Северна Африка Брет Макгърк беше в района за срещи със своите сътрудници от Египет и Катар. Това сподели американски чиновник пред The ​​Times of Israel.

Израел предлага последователно освобождение на заложници. Първо ще бъдат освободени деца, дами, мъже над 60 години и тежко заболели заложници. По-късно се предлага да бъдат освободени дами военнослужещи и цивилни мъже под 60-годишна възраст. След това мъже военнослужещи и най-после замяна на телата на заложниците.

Споразумението включва предислоцирането на израелските отбранителни сили. Включително изтеглянето на войските от главните обитаеми центрове на линията Газа. Както и връщането на палестинците в град Газа и северната част на линията, до момента в който съглашението се ползва.

Споразумението не планува преустановяване на войната напълно от страна на Израел

Споразумението не планува, че Израел ще се съгласи да приключи войната напълно. Или да освободи всичките 6000 палестински пандизчии, само че израелски публични лица споделиха на Axios, че са подготвени да освободят „ забележителен брой “ пандизчии.

Wall Street Journal по-рано заяви, че Съединените щати, Египет и Катар търсят изчерпателен проект за споразумяване от Израел и Хамас, който да постави завършек на войната. Да освободи заложници и в последна сметка да докара до цялостно нормализиране на връзките на Израел с неговите съседи в подмяна на основаването на палестинска страна.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху уверено отхвърли. По-късно фамилии на хора, хванати от Хамас, сътвориха палатков лагер пред къщата на премиера, настоявайки за ново съглашение за продан.

Източник: Axios, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР