Израел обяви в петък връщане на маските на закрито с

...
Израел обяви в петък връщане на маските на закрито с
Коментари Харесай

Израел връща носенето на маски на закрито след ръст на случаите на Делта варианта на Covid-19



Израел разгласи в петък връщане на маските на закрито с оглед трайно повишаване на коронавирусните инфекции, което е приписвано на мощно заразния вид Делта, оповестява Ройтерс. Решението идва единствено 10 дни, откакто управляващите в страната разрешиха защитните маски да не бъдат носени на закрито.

Обновените правила би трябвало да се ползват от през днешния ден по обед във всички затворени пространства, като здравното министерството на страната също по този начин прикани хората да носят маски на открито, когато са в огромни групи навън.

Министерството на здравеопазването на Израел възвърне условието за носене на маска за всички вътрешни пространства като се изключи дома, и съобщи, че също по този начин предлага маски да се носят и на огромни събирания навън, като особено се загатва гей прайдовете, който ще проведат в страната този уикенд.

Решението е реалност, откакто Covid инфекциите се усилиха повече от четири пъти тази седмица до 138 предвид на зародили заразни огнища, приписвани на разновидността Делта, засечен за пръв път в индия, в две учебни заведения, което накара здравните чиновници още веднъж да затегнат някои ограничавания, препоръчвайки в това време на родителите да имунизират децата си на възраст сред 12 и 15 години.

Около 55% от 9,3 милионното население на Израел към този момент е получило по две дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech. В момента към 65% от израелското население е изцяло имунизирано или се е възстановило от Covid-19, уточни здравното министерство.

През април израелският координатор на пандемичната реакция Нахман Аш съобщи, че Израел може да реализира " групов имунитет ", когато 75% от популацията на страната бъде имунизирано или е получило натурален имунитет след възобновяване от Covid-19.

В четвъртък обаче той уточни, че този % би трябвало да бъде " минимум 80% ", като се има поради по-високата инфекциозност на разновидността Делта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР