Израел не регистрира починали от или с COVID-19 през изминалото

...
Израел не регистрира починали от или с COVID-19 през изминалото
Коментари Харесай

Израел не регистрира починали от COVID-19 за пръв път от близо 10 месеца

Израел не записва умряли от или с COVID-19 през миналото денонощие за пръв път от юни съгласно данните на здравното министерство на еврейската страна, оповестява " Аарец ".

Около 54 % от жителите на Израел или поданици над 16 години - възрастовата група, отговаряща на изискванията на имунизацията на Pfizer/BioNTech в страната - са получили и двете дози от имунизацията против COVID-19, а инфектираните и приетите в болница внезапно понижават.

В момента в Израел има 1 897 дейни случая на COVID-19, като 160 от тях са в тежко положение. От началото на епидемията в Израел са умряли 6 346 души.

Вчера израелското здравно министерство разгласява съвет за пътешестване, в който предизвестява израелците, в това число тези, които са се възстановили от вируса или са били имунизирани, да се въздържат от пътешестване до Украйна, Етиопия, Бразилия, Южна Африка, Индия, Мексико и Турция заради високата заболеваемост от COVID-19.

Изявлението също по този начин отбелязва съществуването на тревожни разновидности на COVID-19 в тези страни и предлага на обществеността да заобикаля всички пътувания отвън Израел, в случай че е допустимо.

След като броят на имунизираните против COVID-19 израелци надвиши 5 млн. души и страната записва по-малко от 100 новозаразени дневно, в неделя държавното управление анулира задължението да се носи маска навън.

Междувременно Израел съобщи предходната седмица, че ще стартира да позволява лимитирано влизане на имунизирани туристически групи от 23 май.

Завръщането на чужденците, откакто Израел беше затворил границите си при започване на пандемията през март 2020 година, ще даде подтик на стопанската система на страната, която през 2020 година се свива с 2,5%, и разрушава туристическия бранш.

Откакто Израел влезе в първото си заключване през март 2020 година, нерезиденти - с редки изключения - нямат право да влизат в страната. В края на януари, като част от третата блокировка, даже на израелски жители бе неразрешено да влязат. Това съответно ограничаване обаче беше анулирано през март.

Генералният шеф на здравното министерство Чези Леви съобщи, че неимунизираните задгранични служащи и студенти от Индия би трябвало да карантират в държавните карантинни хотели.

Той също по този начин приказва пред идната предстояща акция за имунизация, като сподели, че " тези, които към този момент са били имунизирани, ще получат една спомагателна доза, а тези, които не са били имунизирани, ще получат две ".

Той сподели още, че не е имало повишаване на инфекциите от възобновяването на учебните заведения през последните седмици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР