Израел нанесе ракетен удар на населената с палестинци ивица Газа.

...
Израел нанесе ракетен удар на населената с палестинци ивица Газа.
Коментари Харесай

Израел удари с ракети ивицата Газа

Израел нанесе ракетен удар на обитаемата с палестинци линия Газа. Нападението е в отговор на изстреляни ракети от палестински територии. На изключителното съвещание на Съвета за сигурност посланиците на пет европейски страни оповестиха, че американското решение за Ерусалим не подхожда на резолюциите на Организация на обединените нации, заяви Българска национална телевизия.

Съединените щати остават ангажирани в мирния развой в Близкия изток - увери непрекъснатият представител на Вашингтон в Организация на обединените нации Ники Хейл. Тя съобщи, че с решението да се разгласи Ерусалим за столица на Израел, американската цел не е била да се трансформират договореностите за светите места.

Позицията на непрекъснатите представители на Англия, Франция, Германия, Италия и Швеция е, че статутът на Ерусалим би трябвало да се дефинира посредством договаряния сред израелци и палестинци

Те приканиха всички страни да работят за опазване на спокойствието в района.

В Близкия изток напрежението продължава да се повишава. Вчерашният Ден на гнева взе две жертви. Двама палестинци починаха при демонстрации. Късно нощес две ракети са били изстреляни от палестински територии против Израел. В отговор Тел Авив нанесе възудушен удар по цели на ХАМАС. Според палестински източници към 15 души са потърпевши при нападението.

В доста страни се организираха демонстрации против американското решение за Ерусалим. Стотици стачкуваха в Берлин. Протести имаше и в доста мюсюлмански страни, а във Вашингтон мюсюлмани проведоха молитва пред Белия дом. /Марица.бг
тагове израел ракети линия газа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР