Израел, който нямаше представител на заседанието на Съвета за човешките

...
Израел, който нямаше представител на заседанието на Съвета за човешките
Коментари Харесай

ООН призова за оръжейно ембарго на Израел, след като обяви действията му в Газа за геноцид

Израел, който нямаше представител на съвещанието на Съвета за човешките права на Организация на обединените нации в Женева, Швейцария, отхвърли изказванията ѝ. Албанезе показа пред съвета своя отчет, озаглавен " Анатомия на един геноцид ".

" Намирам, че има рационални претекстове да се има вяра, че прагът, индикиращ, че са били осъществени актове на геноцид против палестинците в Газа, е доближат ", сподели тя, акцентирайки цифрата от над тридесет хиляди палестинци, починали до момента в крайбрежната територия от началото на израелската атака преди близо половин година. Данните за палестинските жертви се подават от здравното министерство на контролиращата линията Газа радикална палестинска формация " Хамас ".

" Призовавам страните членки (на ООН) да съблюдават своите отговорности, които стартират от налагането на оръжейно ембарго и наказания за Израел, като по този метод се подсигурява, че протичащото се в този момент няма да се повтори отсега нататък ", съобщи още специфичният докладчик.

Израелската дипломатическа задача в Женева разгласи, че войната на нейната страна е против ислямистката формация " Хамас ", а не против цивилните палестинци, и прецизира, че тя е била провокирана от нападението на бойците на радикалното придвижване на израелска територия на 7 октомври. По израелски данни тогава са убити към 1200 души, множеството от които цивилни, и са взети 253 заложници.

" Вместо да търси истината, този специфичен докладчик се пробва да пригоди слаби причини към своето изопачено и вулгарно пояснение на действителността ", съобщи израелското посланичество в Организация на обединените нации.

Ройтерс показва, че Албанезе е измежду десетките самостоятелни специалисти по правата на индивида, упълномощени от Организация на обединените нации да рапортуват или поучават по характерни световни въпроси или рецесии, като нейните възгледи не отразяват мнението на международната организация като цяло.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР